Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Već tradicionalno i ove godine pridružili smo se proslavi Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koja je i ove godine okupila mnoštvo sugrađana na naš lošinjski trg. 

Osim naših lokalnih izlagača ove godine proslavi su se pridružili i Društvo naša djeca iz Ogulina i i DVD Novaki. Program je bio obogaćen prigodnim plesom, recitacijama i pjesmama o važnosti kruha u našoj tradiciji, ali i o ulozi mladih u očuvanju tih vrijednosti.

Učenici naše škole u pratnji nastavnika posjetili su proslavu i kušali razne proizvode i osobito im je bilo drago posjetiti svoje prijatelje ugostitelje na štandu naše srednje škole. 

Učenici 2. i 3. razreda kuhara, zajedno sa svojom mentoricom Milankom Poldan, pripremili su dvije ukusne torte, jednu od mrkve i drugu od naranče i čokolade te slane i slatke pogače od dizanog tijesta i na taj način spojili kreativnost i praktične vještine koje stječu tijekom svog školovanja.

Učenici 1. razreda konobara i kuhara su, uz vodstvo mentora Borisa Adžića, imali važnu ulogu u prezentaciji i posluzi pripremljenih jela. Njihova ljubaznost dodatno je pridonijela svečanoj atmosferi.  Pomogli su im i naši bivši učenici – kuhari Karlo Vidović, Adnan Delić, Luka Bilić i Kristian Paparić.

Učenici su s osmijehom poslužili sve prisutne, pokazujući svijest o važnosti kulturne tradicije i zajedništva, a ova manifestacija uvijek je prilika da učenici pokažu što su naučili tijekom svog obrazovanja.