Europski dan jezika

Dana 26. 9. obilježava se Europski dan jezika. Na taj dan slavi se jezična raznolikost kontinenta Europa s više od 200 europskih jezika, oko 60 manjinskih jezika i još mnogih koje govore ljudi na tom području, a dolaze iz drugih krajeva svijeta.

Obilježavamo ga i u školi u svrhu jačanja svijesti o raznolikosti jezika te promicanja kulturne raznolikosti kao i poticanja učenika da uče različite jezike. 

Učenici 1.u, 1.g, 1.h, 2.h, 3.h, 3.g, 3.u (konobari), 4.h i 4.g obilježili su ovaj datum kroz kvizove u kojima su slušajući zvučne zapise iz svakodnevnog života pogađali o kojem se jeziku radi, prepoznavali zemlje prema natpisima s prometnih znakova i reklama, smjestili jezike na zemljopisnoj karti, istražili i izradili plakate o najdužim riječima i poslovicama koje sadrže imenovanje boja te ukrasili jezičnu čionicu broj 26 motivacijskim porukama na jezicima koji se uče u našoj školi; hrvatski, talijanski, njemački, engleski, španjolski i latinski. 

S učenicima su Europski dan jezika obilježile profesorice Daniela Mužić (engleski jezik), Dejana Trajkov (engleski jezik) Tatjana Kričković (njemački jezik) i Barbara Šurlina Bilić (talijanski jezik).