Nagrada publike našim učenicima na 29. Filmskoj reviji mladežu u Karlovcu

Filmski uradak “Mama” naših učenika osvojio je srca publike i dobio službenu Nagradu publike na 29. filmskoj reviji mladeži 14. rujna 2024. u Karlovcu. 

Stihove i izvedbu pjesme  “Mama” potpisuje Ante Baričević Štavlić, glazbeni aranžman Nikola Janković, kameru Katarina Begić Leonardo Desanti i Oliver Bižaca, a video montažu Nika Maros.

U vremenu od 10. do 14.rujna u Karlovcu održana je 29. Filmska revija mladeži i 17. Four River Film Festival, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina. Four River Film Festival međunarodna je inačica festivala, također namijenjena srednjoškolskom filmu

Sam ulazak na Filmsku reviju mladeži je za jednog srednjoškolca već velika nagrada. Naime, od pristigla 1569 filma u službenu selekciju su uvrštena 62 naslova a od toga su dva su naša filma “Starac i more”  i “Mama”.

Film “Mama” predstavili su naši učenici Katarina Begić i Ante Štavlić Baričević a film “Starac i more” redateljice Nike Maros su predstavile učenice Erika Tuček i Sindy Antolović. 

Navedeni filmovi dio su rada fakulativne nastave Filmske umjetnosti koji pohađaju učenici naše škole pod mentorstvom s. Ružice Dodig.

Natjecateljski program prikazan je u prostoru Kina Edison u kategorijama igranog, animiranog, dokumentarnog filma i slobodnog stila.

Prikazani su filmovi iz 17 zemalja, dok su prijavljeni filmovi stigli iz 103 zemlje. Ovaj globalni doseg pokazuje koliko je univerzalan jezik filma i što festivalski program znači za mlade srednjoškolske filmaše i njihove vršnjake.

Uz natjecateljski program, festival nudio je radionice, okrugle stolove, filmska druženja i zabavne sadržaje.

Zahvaljujemo Demjanu Rožmanu na ustupljenim fotografijama, a našim učenicima i njihovoj mentorici čestitamo.