Novi način ostvarivanja prava za besplatan otočni prijevoz učenika putnika

Temeljem Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz („Narodne novine“, broj 68/24), Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije, na zahtjev stranke (učenika) izdaje potvrdu za besplatan javni otočni cestovni prijevoz, na osnovi koje prijevoznik izdaje pokaz.

Učenici su dužni dostaviti potrebnu dokumentaciju županijskim tijelima koja će im izdati potvrdu za besplatan prijevoz na rok od godinu dana, a temeljem koje će Arriva na svojim prodajnim mjestima izdati pokaznu kartu.

Kako bi učenicima olakšali podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz PGŽ je razvila aplikaciju kojom je omogućen digitalni način ispunjavanja obrasca.

Više informacija možete vidjeti na web stranici Županije:

Upute za digitalnu predaju zahtjeva možete vidjeti na:

https://www2.pgz.hr/doc/programi/2024/Otocni-cestovni-prijevoz/eObrasciPGZ-upute.pdf

Osim online putem, predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na besplatan javni otočni cestovni prijevoz moguće je ostvariti i osobnim dolaskom u jednu od pisarnica Primorsko – goranske županije na sljedećim adresama:
Mali Lošinj, Riva lošinjskih kapetana 7, radnim danom od 7.30 – 14.30 sati
ili slanjem zahtjeva poštom na adresu:

Primorsko – goranska županija
Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze
Riva 10, Rijeka.

Obrazac se može podignuti u svim navedenim pisarnicama kao i u pisarnici Grada Cresa te se može isprintati s web stranica Primorsko-goranske županije.