Egon Kamalić na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2024.

Od 13. do 15. svibnja 2024. na Zagrebačkom velesajmu, održano je WorldSkills Croatia 2024. natjecanje za više od 350 najboljih učenika iz preko 200 strukovnih škola koji su se natjecali u 42 strukovne discipline.

To je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj te najveće natjecanje ovog tipa u ovomu dijelu Europe.

Događanje je bilo otvoreno za sve posjetitelje, učenike osnovnih i srednjih škola, održale su se razne radionice, demonstracije, predavanja, simulacije, vježbe za učenike, njihove mentore i posjetitelje.

U disciplini “Turistička destinacija” nastupio je učenik Egon Kamalić, 4 HTT koji je osvojio 9.mjesto od ukupno 12 učenika iz cijele Hrvatske (Varaždina, Dubrovnika, Belog Manastira, Zagreba, Rovinja, Šibenika,  Karlovca, Čakovca, Bola, Hvara i Osijeka).

Egon se plasirano na Državno natjecanje nakon međuregionalnog natjecanja u Crikvenici na kojem su sudjelovali učenici iz primorskih županija i zauzeo visoko 2.mjesto.

Natjecanje se sastojalo od 5. različitih modula u kojima je trebao prikazati usvojena znanja i vještine potrebne za rad u turističkoj agenciji i turističkoj zajednici, a koje je stekao tijekom četverogodišnjeg strukovnog obrazovanja.

Moduli/zadaci su slijedeći:

  1. Izrada tematske turističke ture kroz Novi Vinodolski u trajanju do 120 min prilagođene osobama s invaliditetom s naglaskom na nematerijalnu kulturnu baštinu Novog Vinodolskog
  2. Prezentacija specifičnog oblika turizma na engleskom jeziku u Požeško-slavonskoj županiji prilagođena mladim posjetiteljima s naglaskom na kulturu, tehnologiju i sport.
  3. Komunikacija putem društvenih mreža – objava na Instagramu za Požeško-slavonsku županiju
  4. Nastup na turističkoj manifestaciji – predstavljanje Malog Lošinja na turističkom sajmu, štandu kojeg učenik sam osmišljava i realizira
  5. Kreiranje ponude prema aktualnim trendovima na turističkom tržištu- kreiranje 3-dnevnog programa za skupinu klijenata poduzeća „XY“ u Krapinsko-zagorskoj županiji, s pojedinačnim uslugama, cijenama i kalkulacijom aranžmana na engleskom jeziku.

Svi učenici u disciplini bili su vrlo uspješni na natjecanju, naročito u poznavanju engleskog jezika i razlike među njima su minimalne.

Egon Kamalić je osvojio 9.mjesto u disciplini Turistička destinacija, mentorica Patricija Tomich, dipl. oec,  nastavnica strukovnih predmeta.