U subotu, 12.travnja 2014. naši učenici – ugostiteljskog smjera (konobari, kuhari i pomoćni kuhari i slastičari), zajedno sa svojim mentorima Ivanom Lukićem, Milanom Žunićem i Antom Nedićem, posjetili su vinariju Matijašić u Zamskom Dolu – u središnjoj Istri.
Ovim posjetom učenici su se mogli upoznati s uzgojem grožđa i proizvodnjom vina. U podrumu, gdje se vino čiva i njeguje, domaćin je učenicima održao kratko predavanje o proizvodnji i njegovanju vina na njegovom ekološkom imanju. Vina iz tog podruma imaju i markicu HR-EKO EU poljoprivreda kao i EKO hrvatski proizvod.
Na prijedlog učenika domaćin je prihvatio ideju da 2.svibnja 2014.g. – na glavnom malološinjskom trgu, uz pripremljenu hranu, prezentiraju i njegova vina.
Na povratku su učenici posjetili Motovun i upoznali se s poviješću ovog živopisnog gradića u središnjoj Istri.
Realizaciju ovog stručnog izleta omogućila je Jadranka hoteli d.o.o. i restoran Marina iz Malog Lošinja.