𝐎𝐛𝐨𝐠𝐚𝐭𝐢 𝐬𝐞 znanjem

     U organizaciji Grada Malog Lošinja 25. rujna održana je radionica 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐣𝐬𝐤𝐞 𝐩𝐢𝐬𝐦𝐞𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 “𝐎𝐛𝐨𝐠𝐚𝐭𝐢 𝐬𝐞 znanjem”. Radionicu je održao  profesor matematike Toni Milun Jedan od ciljeva radionice je  𝐞𝐝𝐮𝐜𝐢𝐫𝐚ti učenika  o osnovama financijske pismenosti te 𝐨𝐬𝐯𝐢𝐣𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢 mlade o važnosti svjesnog promišljanja o financijama..


     Radionica je održana u holu Osnovne škole Maria Martinolića s početkom u 8..00 sati.  Sudjelovali  su učenici 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. i 2. razreda  naše srednje škole.

 U dva školska sata učenici su se upoznali s osnovama financijske pismenosti te dobili informacije o važnosti svjesnog promišljanja o financijama i tehnikama razmišljanja i djelovanja koje mogu dovesti do stabilnije financijske situacije i boljeg životnog standarda.

Financijska pismenost u današnjem svijetu ima veliku važnost i vrlo je korisno steći znanja o tome kako na kvalitetan i organiziran način „baratati“ svojim novcem. To je osobito važno u vremenu kada mladi vrlo rano počinju raditi poslove preko studentskog servisa. Znanje stečeno na ovoj radionici moglo bi im dugoročno koristiti.
   Učenici su bili jako zadovoljni održanom radionicom što pokazuje da su im ovakve teme zanimljive i da za njih postoji velik interes. Zahvaljujemo Osnovnoj školi na gostoprimstvu.