Učenici drugog razreda ugostiteljskog usmjerenja u ugostiteljskom praktikumu naše škole pripremili su marendu za svoje mentore. Na inicijativu učenika, u praktikumu se okupilo deset uzvanika: ravnateljica škole Jelena Bralić te nastavnici mentori i zaposlenici Jadranke.
Kako bi demonstrirali svoje vještine, učenici su pripremili meni od četiri slijeda. Dominik Šimičić za predjelo je pripremio bruskete od mozzarele i rajčica sa začinskim biljem. Juhu od tikve s prženim sjemenkama tikve i krutonima pripremila je Adrijana Skočibušić. Nikola Blaževac za glavno jelo pripremio je njegov, već nadaleko poznat, gulaš od mesa divlje svinje, jelena i govedine s njokama. Desert, tortu od čokolade i višanja, pripremila je Vedrana Milinković. Goste su posluživali konobari Marcel Matušan i Kristijan Džepina, pod voditeljstvom mentora Ivana Lukića. Mentori učenicima kuharima bili su Milanka Poldan i Ante Brkljača.