U sklopu projekta „KEYQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske“, u restoranu malološinjskog Hotela Aurora 27. studenog 2018. godine održana je kulinarska radionica na kojoj su sudjelovali i naši učenici ugostiteljskih zanimanja (kuhari i konobari).
Nakon inicijalnog djela u kojem je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković predstavio projekt, zatim izlaganja recepata i degustacije sudionici su razmijenili svoja kulinarska umijeća i iskustva. S ciljem prekogranične razmjene iskustva o proizvodima i receptima, dva kuhara (edukatora) predstavili su sljedeće specijalitete; Carpaccio od brancina s dresingom od slane ribe, morski pas sa sezamom na žaru te kolač od sira u izvedbi lošinjskog kuhara Nemanje Simića i roladu kuhanu u krpi i Jotu u izvedbi Benita Colmania (Cividale del Friuli, Udine).