Radnje u svezi s organizacijom i provedbom izradbe i obrane završnog rada u školi obavlja Prosudbeni odbor koji čine ravnatelj koji je ujedno i predsjednik Prosudbenoga odbora te predsjednici i članovi Povjerenstava za svako pojedino zanimanje. Povjerenstva za pojedina zanimanja u ovoj školskoj godini čine:
Četverogodišnja strukovna škola:
Hotelijersko – turistički tehničar: 1. Patricija Tomich, predsjednik 2. Ivan Katalinić, član 3. Nela Miculinić Glavan, član
Pomorski nautičar: 1. Aldina Burić, predsjednik 2. Renato Dudić, član 3. Ivan Komadina, član
Tehničari za brodostrojarstvo: 1. Velimir Blažević, predsjednik 2. Vladimir Horvatović, član 3. Tomica Komadina, član |
Trogodišnja strukovna škola:
Prodavač: 1. Ivan Katalinić, predsjednik 2. Patricija Tomich, član 3. Nela Miculinić Glavan, član
Konobar: 1. Ivan Lukić, predsjednik 2. Alenka Kovačević, član 3. Milanka Poldan, član
Kuhar: 1. Milanka Poldan, predsjednik 2. Alenka Kovačević, član 3. Ivan Lukić, član |
Okvirni vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku godinu 2018./2019.
Za izradu i obranu završnog rada predviđena su tri roka:
- zimski (za učenike koji u ljetnom i jesenskom roku nisu izradili i obranili završni rad),
- ljetni (za učenike koji su uspješno završili razred na kraju redovne nastave ili nakon prvog popravnog roka)
- jesenski rok (za učenike koji su upućeni na drugi popravni rok i uspješno položili popravni ispit).
Zimski rok (za one koji nisu završili u ljetnom i jesenskom roku 2017./2017. godine i ranije)
Aktivnost | Rok |
Objava tema na oglasnoj ploči Škole | do 15 listopada 2018. |
Odabir tema za završni rad | u dogovoru s mentorima, do 31. listopada 2018. |
Izradba završnog rada | 1. studeni 2018. – 25. siječnja 2019. |
Prijava obrane završnog rada (u tajništvu škole) | 28 studenog 2018. |
Predaja završnog rada (u tajništvu škole) | 23. siječnja 2019. |
Obrana završnog rada | 28. siječnja – 1. veljače 2019. |
Podjela svjedodžbi | 8. veljače 2019. |
Ljetni rok
Aktivnost | Rok |
Objava tema na oglasnoj ploči Škole | do 15 listopada 2018. |
Odabir tema za završni rad | u dogovoru s mentorima, do 31. listopada 2018. |
Izradba završnog rada | 1. studeni 2018. – 18. lipnja 2019. |
Prijava obrane završnog rada (u tajništvu škole) | 29. i 30. ožujka 2019. |
Predaja završnog rada (u tajništvu škole) | 19. lipnja 2019. |
Obrana završnog rada | 26. lipnja do 4. srpnja 2019. |
Prosudbeni odbor – rezultati | 5. srpnja 2019. |
Podjela svjedodžbi | 10. srpnja 2019. |
Jesenski rok
Aktivnost | Rok |
Odabir tema za završni rad | u dogovoru s mentorima, do 12. srpnja 2019. |
Izradba završnog rada | 13. srpnja 2019. – 15. kolovoza 2019. |
Prijava obrane završnog rada (u tajništvu škole) | 11. srpnja 2019. |
Predaja završnog rada (u tajništvu škole) | 16. kolovoza 2019. |
Obrana završnog rada za trogodišnje smjerove | 19. – 23. kolovoza 2019. |
Obrana završnog rada za četverogodišnje smjerove | 19. – 22. kolovoza 2019. |
Prosudbeni odbor – rezultati | 23. kolovoza 2019. |
Podjela svjedodžbi | 30. kolovoza 2019. |
PRIJEDLOG TEMA ZA ZAVRŠNI RAD ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.
HOTELIJERSKO TURISTIČKI TEHNIČARI
- Organizacija poslovanja hotela – organizacijska shema hotela, hotelski odjeli, poslovi
- Organizacija dnevnih poslova u hotelskom domaćinstvu
- Suradnja hotelskog domaćinstva s recepcijom i ostalim službama
- Inventura i inventurne razlike u domaćinstvu
- Prijamni odjel- oprema, osoblje, poslovi, evidencije
- Poslovi i tehnika rada na rezervacijama u hotelu
- Poslovi i tehnika rada na rezervacijama u PA
- Poslovi i dokumentacija vezani uz prijam i smještaj gostiju
- Poslovi oko prijama grupe gostiju koji dolaze u hotel posredstvom agencije
- Poslovi tijekom boravka gosta u hotelu
- Pansionski gost u hotelu
- Knjiženje korištenih usluga u hotelu
- Suradnja prijamnog odjela s ostalim odjelima u hotelu
- Mjenjački poslovi u hotelu
- Poslovi i dokumentacija vezani uz odlazak gostiju
- Naplata korištenih usluga kreditnom karticom i ostalim oblicima plaćanja
- Suradnja hotela s poslovnim partnerima
- Naplata hotelskih usluga vaučerom i putničkim čekom
- Naplata hotelskih usluga gotovinskim i bezgotovinskim instrumentima plaćanja
- Sredstva propagande hotelskog poduzeća
- Funkcije putničke agencije
- Suradnja PA s poslovnim partnerima
- Radni zadaci osoblja zaposlenog u PA
- Vrste ugovora u PA
- Poslovnica PA – rezervacija i smještaj gostiju, prodaja putnih karata i izleti
- Mjenjački poslovi u PA
- Sredstva propagande u PA
- Materijalne stvari PA
- Booking (uknjižba) evidencija
- Izvršenje izleta i transfera
- Naplata agencijskih usluga gotovinskim i bezgotovinskim instrumentima plaćanja
- Kreiranje turističkog aranžmana
- Turistički aranžmani putničke agencije
- Prodaja u poslovnici PA i sredstva plaćanja
- Služba marketinga „Jadranka hoteli“ d.o.o.
- Služba marketinga „Jadranka kampovi“ d.o.o.
- Turistički proizvod destinacije
- Izlet kao oblik turističkog aranžmana – izvršenje izleta u boravišnim turističkim mjestima
POMORSKI NAUTIČARI
- Primjena računala (slobodan odabir teme iz navigacije ili stabiliteta)
- Tema iz povijesti pomorstva (slobodan odabir teme)
- Planiranje pomorske plovidbe
- Pregled i nadzor brodova
- Meteorološka navigacija i sigurno vođenje broda
- Organizacija rada na komandnom mostu
- Prijevoz opasnih tereta brodom (razni oblici)
- Ustroj i organizacija traganja i spašavanja na Jadranu
- Sustav sigurnosne zaštite na brodovima i u lukama (ISPS)
- Integrirani sustavi na brodu i njihov doprinos sigurnosti plovidbe
- Upotreba i rukovanje AIS sustavom
- Eksploatacija dna i podzemlja mora
- VTS – nadzor prometa na moru
- Brodovi posebne namjene (slobodan odabir vrste broda)
- Sidra i sidrenje broda
- GMDSS
- Uzbunjivanje u pogibelji (pomorske komunikacije)
- Morske mijene
- Onečišćenje mora s brodova (MARPOL)
- Plovidba po ortodromi i loksodromi
- Pozicija broda u terestričkoj navigaciji
- Plovidbene oznake
- Sigurnost na moru (slobodan odabir teme)
- Pomorske havarije
- UNCLOS – Konvencija UN o pravu mora
- Osobe koje sudjeluju u pomorskom pothvatu
- Jadransko more – zavala jadranskog mora
- Jadransko more – ekologija, biologija i ribarstvo
- Jadransko more – oceanografska svojstva
- Jadransko more – klima i meteorološka svojstva
- Specifični slučajevi u astronomskoj navigaciji
- Korištenje zvijezda za određivanje pozicije broda
- Putnički brodovi
TEHNIČARI ZA BRODOSTROJARSTVO
- Kompresori i rashladni uređaji na brodu Sustav ventilacije i klimatizacije na brodu
- Sustav cjevovoda kaljuže i balasta na brodu Separatori
- Ventilatori na brodu
- Framov sustav na brodovima za prijevoz nafte Rashladni sustav za ukapljivanje plinova
- Sustav cjevovoda tankera
- Uređaji za proizvodnju pitke vode na brodu
- Brodski spaljivač smeća, otpadaka i ostataka Stapne sisaljke na brodu
- Centrifugalne sisaljke na brodu
- Palubni uređaji
- Protupožarni uređaji na brodu
- Plinska turbina
- Parna turbina
- Pomoćni brodski kotlovi
- Glavni kotlovi, čišćenje i konzerviranje kotlova
- Sustavi hlađenja glavnog motora i ulja za podmazivanje.
- Sustavi za podmazivanje glavnog motora i ulja za podmazivanje
- Sustav upućivanja motora
- Radne košuljice cilindra.
- Automatski nadzor i alarm strojarnice broda
- Automatizacija brodskog kotlovskog postrojenja
PRODAVAČI
- Zaključivanje nabave
- Naručivanje robe za prodavaonicu s dokumentacijom
- Preuzimanje naručene robe
- Skladištenje robe s dokumentacijom
- Zalihe robe u prodavaonici
- Proces prodaje robe potrošačima
- Gubici i sprečavanje gubitaka
- Obračun prodane robe
- Obračun blagajne
- Evidencija o poslovanju prodavaonice
- Promjena cijena robe
- Izračunavanje prodajne cijene robe
- Vrste kalkulacija u trgovini
- Inventura prodavaonice
- Kontrola poslovanja prodavaonice
- Dokumentacija i evidencija poslovanja prodavaonice
- Plaćanje robe s dokumentacijom
- Proces poslovanja u centralnom skladištu
- Radni zadaci osoblja zaposlenog u skladištu
- Preuzimanje robe u skladištu
- Izdavanje robe iz skladišta
- Popis robe; viškovi i manjkovi u skladištu
- Čuvanje robe u skladištu
- Priprema robe za prodaju – izlaganje
- Povezanost skladišta s ostalim službama
- Popis primljene i prodane robe
- Priprema prostora za smještaj robe, preuzimanje i pregled
- Reklamacije kupaca
- Blagajničko poslovanje, rad na blagajni, knjiženje dnevnog utrška i polog u FINA-u
- Štete u robnom prometu
- Isporuka naručene robe
- Prigodne prodaje
- Tehnika prodaje robe kupcu
- Gubici i sprečavanje gubitaka
- Propaganda
- Propisi o kvaliteti robe
KONOBARI
- Inventar i oprema ugostiteljskih poslovnih jedinica
- Pripremni radovi u blagovaonici
- Pripremni radovi u točionici pića
- Pripremni radovi u konobarskoj pripremnici
- Evidencije u točionici pića (revers, skladišna primka, narudžbenica i knjiga prometa i zaključnog stanja)
- Tehnike rada(načini posluživanja)
- Sredstva ponude hrane – jelovnik i dnevna karta
- Sredstva ponude pića – vinska karta
- Posluživanje kvalitetnih bijelih vina (buteljiranih)
- Posluživanje kvalitetnih crnih vina (buteljiranih)
KUHARI
- Temeljci
- Tamni umaci
- Topla i hladna jela za zajutrak
- Hladna predjela od raznih salata
- Bistre juhe i prilozi za bistre juhe
- Ragu juha
- Gotova jela od pirjanog mesa
- Jela dalmatinske kuhinje
- Desertna jela od dizanog tijesta
- Desertna jela od prhkog tijesta
- Svijetli umaci
- Hladna predjela od jaja
- Krem juhe
- Topla predjela od tjestenine
- Prilozi uz gotova mesna jela
- Variva
- Jela po narudžbi od sotiranog mesa
- Jela od riba, rakova, školjki i glavonožaca
- Jela istarske kuhinje
- Biskvitne smjese
- Hladna predjela od mesa i suhomesnatih proizvoda
- Hrvatske narodne juhe
- Jela po narudžbi od pohanog mesa
- Gotova jela od mljevenog mesa
- Jela slavonske kuhinje
- Jela međimursko-zagorske kuhinje