Izrada i obrana završnog rada u školskoj godini 2018./2019.

Radnje u svezi s organizacijom i provedbom izradbe i obrane završnog rada u školi obavlja Prosudbeni odbor koji čine ravnatelj koji je ujedno i predsjednik Prosudbenoga odbora te predsjednici i članovi Povjerenstava za svako pojedino zanimanje. Povjerenstva za pojedina zanimanja u ovoj školskoj godini čine:

Četverogodišnja strukovna škola:

 

  Hotelijersko – turistički tehničar:

1. Patricija Tomich, predsjednik

2. Ivan Katalinić, član

3. Nela Miculinić Glavan, član

 

Pomorski nautičar:

1. Aldina Burić, predsjednik

2. Renato Dudić, član

3. Ivan Komadina, član

 

Tehničari za brodostrojarstvo:

1. Velimir Blažević, predsjednik

2. Vladimir Horvatović, član

3. Tomica Komadina, član

Trogodišnja strukovna škola:

 

Prodavač:

1. Ivan Katalinić, predsjednik

2. Patricija Tomich, član

3. Nela Miculinić Glavan, član

 

Konobar:

1. Ivan Lukić, predsjednik

2. Alenka Kovačević, član

3. Milanka Poldan, član

 

Kuhar:

1. Milanka Poldan, predsjednik

2. Alenka Kovačević, član

3. Ivan Lukić, član 

Okvirni vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku godinu 2018./2019.

Za izradu i obranu završnog rada predviđena su tri roka:

  1. zimski (za učenike koji u ljetnom i jesenskom roku nisu izradili i obranili završni rad),
  2. ljetni (za učenike koji su uspješno završili razred na kraju redovne nastave ili nakon prvog popravnog roka)
  3. jesenski rok (za učenike koji su upućeni na drugi popravni rok i uspješno položili popravni ispit).

 

Zimski rok (za one koji nisu završili u ljetnom i jesenskom roku 2017./2017. godine i ranije)

Aktivnost Rok
Objava tema na oglasnoj ploči Škole do 15 listopada 2018.
Odabir tema za završni rad u dogovoru s mentorima, do 31. listopada 2018.
Izradba završnog rada 1. studeni 2018. – 25. siječnja 2019.
Prijava obrane završnog rada (u tajništvu škole) 28 studenog 2018.
Predaja završnog rada (u tajništvu škole) 23. siječnja 2019.
Obrana završnog rada 28. siječnja – 1. veljače 2019.
Podjela svjedodžbi 8. veljače 2019.

 

 Ljetni rok

Aktivnost Rok
Objava tema na oglasnoj ploči Škole do 15 listopada 2018.
Odabir tema za završni rad u dogovoru s mentorima, do 31. listopada 2018.
Izradba završnog rada 1. studeni 2018. – 18. lipnja 2019.
Prijava obrane završnog rada (u tajništvu škole) 29. i 30. ožujka 2019.
Predaja završnog rada (u tajništvu škole) 19. lipnja 2019.
Obrana završnog rada 26. lipnja do 4. srpnja 2019.
Prosudbeni odbor – rezultati 5. srpnja 2019.
Podjela svjedodžbi 10. srpnja 2019.

 

Jesenski rok

Aktivnost Rok
Odabir tema za završni rad u dogovoru s mentorima, do 12. srpnja 2019.
Izradba završnog rada 13. srpnja 2019. – 15. kolovoza 2019.
Prijava obrane završnog rada (u tajništvu škole) 11. srpnja 2019.
Predaja završnog rada (u tajništvu škole) 16. kolovoza 2019.
Obrana završnog rada za trogodišnje smjerove 19. – 23. kolovoza 2019.
Obrana završnog rada za četverogodišnje smjerove 19. – 22. kolovoza 2019.
Prosudbeni odbor – rezultati 23. kolovoza 2019.
Podjela svjedodžbi 30. kolovoza 2019.

 

PRIJEDLOG TEMA ZA ZAVRŠNI RAD ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019.

HOTELIJERSKO TURISTIČKI TEHNIČARI

  1. Organizacija poslovanja hotela – organizacijska shema hotela, hotelski odjeli, poslovi
  2. Organizacija dnevnih poslova u hotelskom domaćinstvu
  3. Suradnja hotelskog domaćinstva s recepcijom i ostalim službama
  4. Inventura i inventurne razlike u domaćinstvu
  5. Prijamni odjel- oprema, osoblje, poslovi, evidencije
  6. Poslovi i tehnika rada na rezervacijama u hotelu
  7. Poslovi i tehnika rada na rezervacijama u PA
  8. Poslovi i dokumentacija vezani uz prijam i smještaj gostiju
  9. Poslovi oko prijama grupe gostiju koji dolaze u hotel posredstvom agencije
  10. Poslovi tijekom boravka gosta u hotelu
  11. Pansionski gost u hotelu
  12. Knjiženje korištenih usluga u hotelu
  13. Suradnja prijamnog odjela s ostalim odjelima u hotelu
  14. Mjenjački poslovi u hotelu
  15. Poslovi i dokumentacija vezani uz odlazak gostiju
  16. Naplata korištenih usluga kreditnom karticom i ostalim oblicima plaćanja
  17. Suradnja hotela s poslovnim partnerima
  18. Naplata hotelskih usluga vaučerom i putničkim čekom
  19. Naplata hotelskih usluga gotovinskim i bezgotovinskim instrumentima plaćanja
  20. Sredstva propagande hotelskog poduzeća
  21. Funkcije putničke agencije
  22. Suradnja PA s poslovnim partnerima
  23. Radni zadaci osoblja zaposlenog u PA
  24. Vrste ugovora u PA
  25. Poslovnica PA – rezervacija i smještaj gostiju, prodaja putnih karata i izleti
  26. Mjenjački poslovi u PA
  27. Sredstva propagande u PA
  28. Materijalne stvari PA
  29. Booking (uknjižba) evidencija
  30. Izvršenje izleta i transfera
  31. Naplata agencijskih usluga gotovinskim i bezgotovinskim instrumentima plaćanja
  32. Kreiranje turističkog aranžmana
  33. Turistički aranžmani putničke agencije
  34. Prodaja u poslovnici PA i sredstva plaćanja
  35. Služba marketinga „Jadranka hoteli“ d.o.o.
  36. Služba marketinga „Jadranka kampovi“ d.o.o.
  37. Turistički proizvod destinacije
  38. Izlet kao oblik turističkog aranžmana – izvršenje izleta u boravišnim turističkim mjestima

 

POMORSKI NAUTIČARI

  1. Primjena računala (slobodan odabir teme iz navigacije ili stabiliteta)
  2. Tema iz povijesti pomorstva (slobodan odabir teme)
  3. Planiranje pomorske plovidbe
  4. Pregled i nadzor brodova
  5. Meteorološka navigacija i sigurno vođenje broda
  6. Organizacija rada na komandnom mostu
  7. Prijevoz opasnih tereta brodom (razni oblici)
  8. Ustroj i organizacija traganja i spašavanja na Jadranu
  9. Sustav sigurnosne zaštite na brodovima i u lukama (ISPS)
  10. Integrirani sustavi na brodu i njihov doprinos sigurnosti plovidbe
  11. Upotreba i rukovanje AIS sustavom
  12. Eksploatacija dna i podzemlja mora
  13. VTS – nadzor prometa na moru
  14. Brodovi posebne namjene (slobodan odabir vrste broda)
  15. Sidra i sidrenje broda
  16. GMDSS
  17. Uzbunjivanje u pogibelji (pomorske komunikacije)
  18. Morske mijene
  19. Onečišćenje mora s brodova (MARPOL)
  20. Plovidba po ortodromi i loksodromi
  21. Pozicija broda u terestričkoj navigaciji
  22. Plovidbene oznake
  23. Sigurnost na moru (slobodan odabir teme)
  24. Pomorske havarije
  25. UNCLOS – Konvencija UN o pravu mora
  26. Osobe koje sudjeluju u pomorskom pothvatu
  27. Jadransko more – zavala jadranskog mora
  28. Jadransko more – ekologija, biologija i ribarstvo
  29. Jadransko more – oceanografska svojstva
  30. Jadransko more – klima i meteorološka svojstva
  31. Specifični slučajevi u astronomskoj navigaciji
  32. Korištenje zvijezda za određivanje pozicije broda
  33. Putnički brodovi

 

TEHNIČARI ZA BRODOSTROJARSTVO

  1. Kompresori i rashladni uređaji na brodu Sustav ventilacije i klimatizacije na brodu
  2. Sustav cjevovoda kaljuže i balasta na brodu Separatori
  3. Ventilatori na brodu
  4. Framov sustav na brodovima za prijevoz nafte Rashladni sustav za ukapljivanje plinova
  5. Sustav cjevovoda tankera
  6. Uređaji za proizvodnju pitke vode na brodu
  7. Brodski spaljivač smeća, otpadaka i ostataka Stapne sisaljke na brodu
  8. Centrifugalne sisaljke na brodu
  9. Palubni uređaji
  10. Protupožarni uređaji na brodu
  11. Plinska turbina
  12. Parna turbina
  13. Pomoćni brodski kotlovi
  14. Glavni kotlovi, čišćenje i konzerviranje kotlova
  15. Sustavi hlađenja glavnog motora i ulja za podmazivanje.
  16. Sustavi za podmazivanje glavnog motora i ulja za podmazivanje
  17. Sustav upućivanja motora
  18. Radne košuljice cilindra.
  19. Automatski nadzor i alarm strojarnice broda
  20. Automatizacija brodskog kotlovskog postrojenja

 

PRODAVAČI

  1. Zaključivanje nabave
  2. Naručivanje robe za prodavaonicu s dokumentacijom
  3. Preuzimanje naručene robe
  4. Skladištenje robe s dokumentacijom
  5. Zalihe robe u prodavaonici
  6. Proces prodaje robe potrošačima
  7. Gubici i sprečavanje gubitaka
  8. Obračun prodane robe
  9. Obračun blagajne
  10. Evidencija o poslovanju prodavaonice
  11. Promjena cijena robe
  12. Izračunavanje prodajne cijene robe
  13. Vrste kalkulacija u trgovini
  14. Inventura prodavaonice
  15. Kontrola poslovanja prodavaonice
  16. Dokumentacija i evidencija poslovanja prodavaonice
  17. Plaćanje robe s dokumentacijom
  18. Proces poslovanja u centralnom skladištu
  19. Radni zadaci osoblja zaposlenog u skladištu
  20. Preuzimanje robe u skladištu
  21. Izdavanje robe iz skladišta
  22. Popis robe; viškovi i manjkovi u skladištu
  23. Čuvanje robe u skladištu
  24. Priprema robe za prodaju – izlaganje
  25. Povezanost skladišta s ostalim službama
  26. Popis primljene i prodane robe
  27. Priprema prostora za smještaj robe, preuzimanje i pregled
  28. Reklamacije kupaca
  29. Blagajničko poslovanje, rad na blagajni, knjiženje dnevnog utrška i polog u FINA-u
  30. Štete u robnom prometu
  31. Isporuka naručene robe
  32. Prigodne prodaje
  33. Tehnika prodaje robe kupcu
  34. Gubici i sprečavanje gubitaka
  35. Propaganda
  36. Propisi o kvaliteti robe

 

KONOBARI

  1. Inventar i oprema ugostiteljskih poslovnih jedinica
  2. Pripremni radovi u blagovaonici
  3. Pripremni radovi u točionici pića
  4. Pripremni radovi u konobarskoj pripremnici
  5. Evidencije u točionici pića (revers, skladišna primka, narudžbenica i knjiga prometa i zaključnog stanja)
  6. Tehnike rada(načini posluživanja)
  7. Sredstva ponude hrane – jelovnik i dnevna karta
  8. Sredstva ponude pića – vinska karta
  9. Posluživanje kvalitetnih bijelih vina (buteljiranih)
  10. Posluživanje kvalitetnih crnih vina (buteljiranih)

 

KUHARI

  1. Temeljci
  2. Tamni umaci
  3. Topla i hladna jela za zajutrak
  4. Hladna predjela od raznih salata
  5. Bistre juhe i prilozi za bistre juhe
  6. Ragu juha
  7. Gotova jela od pirjanog mesa
  8. Jela dalmatinske kuhinje
  9. Desertna jela od dizanog tijesta
  10. Desertna jela od prhkog tijesta
  11. Svijetli umaci
  12. Hladna predjela od jaja
  13. Krem juhe
  14. Topla predjela od tjestenine
  15. Prilozi uz gotova mesna jela
  16. Variva
  17. Jela po narudžbi od sotiranog mesa
  18. Jela od riba, rakova, školjki i glavonožaca
  19. Jela istarske kuhinje
  20. Biskvitne smjese
  21. Hladna predjela od mesa i suhomesnatih proizvoda
  22. Hrvatske narodne juhe
  23. Jela po narudžbi od pohanog mesa
  24. Gotova jela od mljevenog mesa
  25. Jela slavonske kuhinje
  26. Jela međimursko-zagorske kuhinje