U srijedu, 31. siječnja 2018.,u našem ugostiteljskom praktikumu, održana je predavanje i radionica za naše učenike ugostiteljskih zanimanja (kuhare i konobare). Voditelji radionica bili su djelatnici Jadranke iz M.Lošinja:
- Saša Majstorović – Standardi luksuznog posluživanja
- Saša Pribičević – Azijska kuhinja
Tijekom predavanja g. Majstorović je učenicima – konobarima predstavio luksuzni segment poslovanja, način poslovanja Vile Hortensia te objasnio način komuniciranja sa svojim gostima.
Kuhari su, zajedno sa g. Pribičevićem, odradili radionicu Azijske kuhinje.
Nakon predavanja i pripremljenih jela azijske kuhinje, učenici su s g.Majstorovićem uvježbavali postave stolova, način ophođenja prema gostima, komunikaciju, body language i slično (sve iz luxury segmenta).
Ovo je bila druga radionica u nizu koje će djelatnici Jadranke obaviti u našem ugostiteljskom praktikumu. Prva je organizirana u prosincu 2017. – u hotelu Aurora, a radionice se održavaju jednom mjesečno – do kraja travnja.